Inspecta liitus ACTA*-ga

Londonis asuva rahvusvahelise 3i investeeringute juht koos ICG ja juhtkonnaga müüs oma osaluse Inspecta Hollandi ACTA * Group´le (Kiwa / Shield). Tehingu sõlmimine toimus teisipäeval 9. juunil 2015. Tehingu tulemusel saab ACTA *-st juhtivaid katsetamise, inspekteerimise ja sertifitseerimise (TIC) organisatsioon, kus on ca. 4000 kvaliteedi ja ohutusalast spetsialisti 25 riigis. Organisatsioonide ühendamine viib täide ACTA visiooni muutuda juhtivaks tegijaks rahvusvahelisel TIC turul.

ACTA * sai alguse aastast 1948, kui Hollandi Vee ettevõtted asutasid Kiwa NV, mis tegeles Hollandi joogivee seadmete sertifitseerimise ja katsetamisega. Alates 2004 aastast on ettevõte arenenud rahvusvaheliseks TIC firmaks pidevalt kasvades ja mitmekesistades oma teenuste portfelli, aga samuti ka ettevõttete omandamise teel. Kiwa pakub TIC teenuseid mitmetele  tööstusharude toodetele ja protsessidele ligi 50 riigis üle maailma 22-st kontoritest erinevates riikides.

Shield Group keskendub ohtlike ainete vastavuse teenusetele 7 Euroopa riigis ja ülemaailmselt merendusteenustele. ACTA*-s töötab 2400 töötajat ning kuulub hetkel NPM Capita´le ja ACTA * juhtkonnale.

Inspecta asutati Soomes 1975 aastal ja on kasvanud suureks TIC tegijaks Põhja-Euroopas. Pakume inspekteerimise teenuseid protsessidele ja tootvale tööstusele, samuti kinnisvarale, infrastruktuurile ja ehitusele. Nagu Põhjamaade tšempion, Inspectas töötab 1600 inspekteerimise ja sertifitseerimise eksperti ja kontorid asuvad Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Poolas ja Baltimaades. 3i investeeringutega   on Inspecta suurendanud oma tulusid rohkem kui 50% ja on kasvanud algselt kolmest kaheksa riigini, saades seeläbi Põhjamaade juhtivaks tegijaks TIC tööstuses.

ACTA* tegevjuht Paul Hesselink: "Meie ühinemine Inspecta Groupiga on suur samm edasi meie eesmärgini areneda juhtivaks  iseseisvaks  TIC organisatsiooniks, mis  toetab kliente nende kodusel turul ning rahvusvahelises kaubanduses ja tootmises. Inspecta pakub täiendavaid teenuseid ja geograafilist katvust, NPM Capital´i toel, see ühinemine toetab meie arengut olla juhtiv tegija konsolideerunud TIC turul".

Inspecta Group tegevjuht Kari Aulasmaa: "ACTA*-ga ühinemisel leidsime ideaalse partneri, et tugevdada oma portfelli Põhjamaades ja levitades meie inspekteerimise ulatust Kesk-Euroopa turule. See on peamine järjepidevaks kasvuks meie tegevusalal”.

ACTA*

ACTA* on Shield Group ja Kiwa valdusfirma (holding company). Ülemaailmsete tegevuste hulka kuuluvad katsetamine, inspekteerimine ja sertifitseerimine, koolitamine, tehnoloogia ja andme teenuste tugevdamine koos Euroopa, Aasia ja Ladina-Ameerika kontoritega. ACTA*-s on c. 2400 töötajat ja on esindatud peaaegu kõigis tööstusharudes nagu vesi, energia, ehitus, põllumajanduse  ja toidutootmise ohutus ja turvalisus, tervishoius, sotsiaalse vastutuse ja juhtimissüsteemides. Peakontor asub Rijswijkis Hollandis (www.1kiwa.com ja www.shield-group.eu).

Inspecta

Inspecta on üks juhtivamaid inspekteerimise, katsetamise, sertifitseerimise ja tehnilisi konsultatsioone pakkuv ettevõte Põhja-Euroopa. 1600 Inspecta eksperti on tegevad tuumaenergeetika, energia, paberitööstuse, õlitööstuse, gaas ja kemikaalide, tootmise ja kaevandamise, kinnisvara, infrastruktuuri ja ehituse, samuti teeninduse  ja  kaubanduse sektoris. Inspecta peakontor asub Helsingis (www.inspecta.com).

NPM Capital

NPM Capital on Hollandi SHV Holding investeerimisfirma. NPM Capital haldab portfelli umbes 25 keskmistest  ja suurtest ettevõtetest, mis tegutsevad erinevates valdkondades alates toidust kuni e-kaubanduse, energia ja tervishoiuni. (www.npm-capital.com).

3i

3i on juhtiv rahvusvaheline investeeringute juht keskendudes kesk-turu erakapitalile, infrastruktuurile ja võlgade juhtimisele  üle kogu Euroopa, Põhja-Ameerika ja Aasia. (www.3i.com)

See on tõlge ametlikust inglise keelsest uudisest, mille leiate aadressilt:  www.inspecta.com

Rohkem informatsiooni:

ACTA*: George Mentjox, gm@kiwa.nl, +31 6 5331 5701