Inspecta laieneb oma tegevuga Poola, omandades ettevõtte EPTSiL

Inspecta ostis Polimex-Mostostal SA Groupi–lt Poola katsetamise ja diagnostika ettevõtte EPTSiL. Ostmine avab meile uue geograafilise turu. Poola geograafiline asukoht ning ELi suuruselt kuues majandusruum loob Inspectale ja meie klientidele märkimisväärsed võimalused kasvuks.

EPTSiL ("ENERGOMONTAZ-Północ - Technika Spawalnicza i Laboratorium" Spółka z oo) on spetsialiseerunud keevismaterjalide ja nende liidete mittepurustavatele- ja purustavatele katsetele ning omab nendes valdkondades suurt kogemust. Lisaks Varssavis asuvale peakontorile on ettevõttel veel kümme harukontorit, mis asuvad erinevates kohtades üle Poola.  Ettevõttes on kokku umbes 100 töötajat. EPTSiL on seni teenindanud peamiselt Polimex-Mostostalil Grupi ettevõtteid (nö ettevõtte sisene teenuse osutamine), kuid tal on ka väliskliente nii Poolas kui võõrsil.Inspecta expands to Poland

Inspecta jätkab oma laienemist Läänemere ümbruses, kus ettevõtte on varem tegutsenud seitsmes riigis. EPTSiL on esimene omandatud ettevõte Poolas ning loob aluse Inspecta edasisele arengule ja kasvule selles riigis. Poola oma 38 miljoni elanikuga, tugeva tööstusliku baasiga ja kvalifitseeritud tööjõuga pakub märkimisväärseid võimalusi Inspectale.

Poolas teostatakse tööstusettevõtetes katseid siiani peamiselt nö ettevõtte sisese teenusena.  Lisaks on seal mõned väikesed katsetamisega tegelevad  ettevõtted, kes teenindavad kohalikke vajadusi. EPTSiLsi ressursid ja turu olemasolu ning meie kvaliteetne teenus ja  rahvusvaheline tuntus loovad Inspectale turuliidri positsiooni. Poolas tegutsemine avab ka muude Inspecta teenuste kasvupotentsiaali.

"Peale Euroopa Liiduga liitumist 2004 aastal on Poola tänu Euroopa Liidu rahastamisele põhjalikult uuendanud oma infrastruktuuri. Lähitulevikus tehakse suured investeeringud eelkõige energiasektoris, kuna paljud Poola elektrijaamad uuendatakse või asendatakse. Seepärast me näeme suurt potentsiaali Poola turul. Paljude meie Põhjamaade klientidel on tootmine juba Poolas siis pakkudes neile kohalikke teenuseid, saame neid üheskoos paremini teenindada" kirjeldab motiive omandamiseks Inspecta Group Oy tegevjuht Kari Aulasmaa.

Samuti jätkame vastavalt lepingule tihedat koostööd Polimex-Mostostaliga eesmärgiga luua ettevõtete vahel pikaajaline partnerlus.

Täpsema info saamiseks võtke ühendust:
Kari Aulasmaa, tegevjuht, Inspecta Group Oy
kari.aulasmaa@inspecta.com

Maciej Stańczuk, Chief executive officer, Polimex-Mostostal SA Group
maciej.stanczuk@polimex.pl, +48 22 8297593

Inspecta on katsetamise, inspekteerimise ja sertifitseerimise turuliider Põhja-Euroopas. Inspecta tegutseb kaheksas riigis Soome, Rootsi, Norra, Taani, Eesti, Läti, Leedu ja Poola. 2013 aastakäive oli 176 M €  ning on rohkem kui 1400 eksperti.

Polimex-Mostostal SA Group on Poola inseneri ja ehitusfirma, mis on noteeritud Varssavi börsil. Tegemist on energeetika-, keemia- ja naftakeemia tööstuse peatöövõtjaga.

Lehekülg loodi: 29 aug 2014